Texas Holdem (10 spillere)

Når man spiller på et fullt bord med 10 spillere er du nødt til å spille tight for å tjene penger. Vent på høye par og kort som AK, KQs osv. Det er lov til å se de fleste flopper med alle kort fra klasse 1 – 5 og suited conecters (89s) og så og si alle parkombinasjoner for å se om du treffer på floppen (noen mener det ikke lønner seg å bli med på lave par). Lær deg spillerene og følg med på hvordan de byr kortene sine i ulike situasjoner. Du vil oppleve sure tap på river (gjelder alle) osv, og da er det viktig å holde hodet kaldt for å ikke tilte noe som er veldig lett i dette spillet. Konsentrasjon er nøkkelordet.

Texas Holdem (6 spillere)

Ved et 6-mannsbord kan man være litt mindre kresen og her vil du merke at spillere bløffer mer og vil som regel raise med alle par og kombinasjoner med 2 kort over T. Du vil også se spillere som raiser så og si på alt for enten å kun treffe et par eller bløffe ut motstanderen og vil fortsette med dette, og det er da viktig å finne de spillerene som gjør dette og ikke la seg lure av disse spillerene (prøv og se han ut med kun A aleine).

Mot aggresive spillere er det smart å se dem ut med nesten uansett par og hele tiden ligg bak og raise dem kraftig på turn når du har bedre enn ham. Mange av disse treffer selfølgelig heldige rivere og etc. Men ikke la deg knekke av noen stygge tap for det er det de vil.

Når en spiller har raiset din BB(Big Blind) og du caller og får et lavt par, men det er kun lave kort på bordet er det ofte lurt å raise motspilleren siden du sansynligvis vil ha den beste handa og sansynligheten vil være på din side for å ta inn potten. AK uten A eller K på bordet slår ikke 55 og husk at det er mindre enn 50% sansynlighet for at han skal få noe som helst, og det er ikke stor sansynlighet for at han skal treffe på turn eller river.

Parkombinasjoner

Parkombinasjoner er ofte de vanskeligste å spille, spesielt små par. Ved et 6 mannsbord har også lave par en høy verdi og er verdt å satse på før flopp, men da må du også spille dem riktig (du spiller på at han ikke skal treffe med kortene sine så selv om du ikke treffer en av de to outene(mulighetene) du har så har du fortsatt et par. Treffer du en 5 med 55 på handa så er det noe av det beste du kan ha.

Bløffing

Alle spillere er vel glad i å bløffet vekk motstandere å stjele potten til han andre, men gjør dette sjeldent siden du ikke vil røpe bløffen og fortsatt oppretholde respekten rundt bordet(viktig).

Det finnes selfølgelig flere situasjoner det kan lønne seg å ta en liten bløff når du f.eks sitter med KQ og det kommer 4 9 J på floppen kan det ofte lønne seg å få ut motspilleren med en raise og hvis han ikke skulle gå på så har du uansett 10 outs som er en god odds for å få potten uansett. Med andre ord kan det være lurt i å prøve å få vekk motspilleren når du sitter med mange outs men det er også her veldig viktig å vite hvem spillere du spiller mot.

Turneringspill Texas Holdem nl

Når du spiller i store nl turneringer med overkant av 200 spillere gjelder det å gå inn med de riktige kortene. Her er den eneste løsningen å spille tight og ikke la deg friste av mindre bra kort som (JQ, AT, K9 osv) her er det høye parr og AK som gjelder. I disse turneringene venter man på muligheter for å kunne ta en person al-in og da gjelder det å skjønne når du har en bedre hånd enn motspilleren, det er jo egentlig det hele spillet dreier seg om.

Etter en tid i turneringen vil det komme en ante (alle rundt bordet må betale en liten sum) noe som gjør det mer attraktivt å stjele blinds og du må da med en gang se mulighetene for dette, ikke dumt å prøve en rais med Ax (x ukjent kort) for kun å stjele blinds i en god posisjon ( en av de tre siste rundt bordet som byr), for da har du nemlig tatt opp et ess og motspillerene vil ha mindre sansynlighet for å se deg siden de fleste må ha ett ess eller høyt par for å bli med. Du kan også prøve deg med høye suitedconectors (KQs, JQs JTs) og selv om han syner har du en stor mulighet for å treffe på floppen. Det finnes mange lure strategier men det viktigste er å følge med på spillet og lær deg hvordan motspillerene spiller og byr til de ulike situasjoner som du kan utnytte etterpå(a de andre prøve å slå deg).

Eks. Når du bestemmer deg får å calle (se) en middels rais med feks KQs og du treffer K på floppen er det ofte lurt å legge seg tilbake ved å checke og la han som raiset by først, for det vil han med stor sansynlighet gjøre uansett hva han skulle ha, og da har du muligheten til å re-raise al in for da er du fornøyd med den potten som allerede er der(la han betale for å se mulighetene sine) og du har lagt opp en solid felle for motspilleren, men igjen er det viktig å vite hvem man gjør dette mot.